në të gjithë Shqipërinë për porosi mbi vlerën 6000L

Çdo ditë nga ora 08:30-21:00

JAPAN S – DETAJET IKONIKE TË KLASIKES TË KRIJUARA PËRMES LENTEVE MODERNE
JAPAN S – DETAJET IKONIKE TË KLASIKES TË KRIJUARA PËRMES LENTEVE MODERNE
Blog
13.07.2022.

JAPAN S – DETAJET IKONIKE TË KLASIKES TË KRIJUARA PËRMES LENTEVE MODERNE

E gjithë bota vesh të njëjtat atlete. Nuk jeni të vetmit, garderoba ime është gjithashtu klasike, por ndonjëherë ju dëshironi diçka pak më ndryshe. Ju dëshironi një pushim nga status quo-ja. Përpara se dikush t'ju drejtojë me gisht atletet dhe të thotë "janë njësoj si...", përveç ripërtëritjes së përjetshme të mjeshtërisë së konkurrencës - duhet të dini edhe një histori të rëndësishme.

Një nga dasmat më të famshme në botën e tenisit është ajo mes Nike dhe Asics. Nike filloi si Blue Ribbon Sports në objektin e prodhimit të Asics, por më vonë u ndanë për shkak të vizionit (dhe parave). Ju mund të lexoni më shumë për këtë mosmarrëveshje biznesi në librin e shkëlqyer të Phil Knight - Qeni i këpucëve. Mendoj se është e rëndësishme të përmendet historia e përbashkët e këtyre dy markave për të bërë të qartë pse ato ndonjëherë ndajnë një gjuhë dhe elementë dizajni. Dhe ju e dini që  Japan S ju kujton diçka tashmë të njohur. Dhe pikërisht këtu qëndron forca e tyre.

Pse S në emër? Sepse ato janë të ulëta. Gjithashtu ka dhe një model të lartë të quajtur Japan L që bërtet vitet '80 në NBA.

Këpucë basketbolli me prerje të ulët që mbajnë me krenari epitete të tilla si klasike dhe nostalgjike. Edhe Asics mund të mburret me një trashëgimi serioze basketbolli - në vitet 80’ ata ishin lojtarë seriozë në dyshemetë e NBA, dhe përfaqësuesi më i famshëm i Asics ishte "djali i keq" nga Detroit Pistons, Isaiah Thomas, pengesa më e madhe për Michael Jordan në fillimet e karrierës së vet.

Tani këpucët e basketbollit retro janë kudo, është sikur të jemi kthyer pas në vitet 80’- të paktën për sa i përket këmbëve tona. JAPAN S krenohet me një dizajn të thjeshtë që dallon nga turma falë linjave të veçanta të Asics.

Çfarë më la përshtypje ishte se ato ishin rehatshme që nga kutia. Që ditën e parë i vura në këmbë dhe eca gjysmën e qytetit në shoqërinë e tyre dhe misioni "10 mijë hapa" u realizua. Një mendje e shëndoshë në një trup të shëndoshë, kështu thonë ata, kështu duhet të jetë. Kjo është ajo që do të thotë ASICS.

Ju mund ta gjeni Asics JAPAN S në ngjyrën blu, e cila do të sfidojë guximin tuaj në rrugë, në dyqanet Buzz dhe online.

Unë do t'ju shkruaj përsëri shumë shpejt,

FRANJO

 

Trenutno nema komentara

Artikuj të ngjashëm